SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052 | 6782 Mórahalom, Dosztig köz 3.

Intézmény logo

Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

HírekKözérdekű adatok

Szakács

Szakács illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Mórahalmon szakács képzés indul, felnőtteknek. A képzést 2 év alatt, munka mellett e-learning eszközökkel támogatott formában lehet elvégezni. Azonban mivel gyakorlat teszi a mestert: az első félév végén az ágazati alapozó képzést követően kiváló éttermekben, hotelekben, a legjobb partnereinknél biztosítunk gyakorlati képzőhelyet. Mindezt ingyenesen! A szakma megszerzése után további képzési lehetőségeket is biztosítunk (pl. fine dining ismeretek), melyek segítségével még piacképesebb tudást lehet elsajátítani.


Partnereink

SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum


Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

6782 Mórahalom, Dosztig köz 3.

Telefon: +36 62 541 280

E-mail: tothjanos.morahalom@gmail.com

OM azonosító: 203052

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/002829


2024Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium